image

Foodie Friday: Aziatisch genieten bij Dynasty

In de Reguliersdwarsstraat, wat vooral bekend staat om het aanbod homokroegen, zit Dynasty. Een heerlijk restaurant waar je kunt genieten van de Aziatische keuken, met zowel Chinese als Thaise invloeden. En laat ik nu erg van Aziatisch eten houden! Het is er weer eentje voor op de hotspotlijst van Merelsflow.nl. Waarop ik inmiddels al een aardige verzameling bij elkaar heb, voor iedere keer weer een heerlijk avondje weg!

Niet zo lang geleden mocht ik op uitnodiging van mijn broer en schoonzus mee uit eten. Met hun culinaire achtergronden weet je bijna zeker dat het een goede keuze is. En dat bleek het ook zeker te zijn. Het werd Dynasty in Amsterdam. Tussen alle kroegen wisten we met behulp van Google Maps snel de ingang te vinden.

image image

Bij binnenkomst valt gelijk het met papieren parasols bedekte plafond op. Je kent vast wel van die kleine parasolletjes die je op je ijsje geserveerd krijgt. Dit plafond was bedekt met mega-varianten hiervan. Hierdoor valt er een sfeervol licht over de ruimte die vol staat met tafels.

image image

Omdat we met een iets groter gezelschap zijn worden we aan een ronde tafel geplaatst. Vlakbij de deur die toegang geeft tot het terras. Want naast de plekken binnen, is er ook nog genoeg ruimte om buiten te kunnen zitten. Als ik door de deuropening gluur zie ik Dries Roelvink zitten. En als hij er is, weet je dat het wel snor zit met deze tent ;-).

image image

Van de kleurige menukaart kiezen we verschillende gerechtjes die we met elkaar kunnen delen. Homemade loempia’s, pekingeend en andere Aziatische hapjes vullen de tafel. Ik ben blij dat we het met elkaar delen, want ik zou niet kunnen kiezen!

image image

Tussen het voor- en hoofdgerecht zit iets meer tijd dan gewenst, maar honger hebben we door de voorgerechten zeker niet. Het enige nadeel is dat foto’s maken niet echt goed meer lukt. Op de foto hierboven zie je een glimp van de verschillende gerechten die zijn besteld. Vis, vlees, eend; ook deze delen we met elkaar. Beetje gewokte groenten en witte rijst erbij. Smullen!

image image

Met zeer gevulde buikjes verlaten we een aantal uur later het restaurant weer. Het is fijn om weer een goed restaurant te hebben gevonden die op het lijstje erbij kan. Want in het gigantische bos van restaurants in Amsterdam, is het fijn om een heerlijke boom tegen te komen!

Dynasty
Reguliersdwarsstraat 30
1017 BM Amsterdam
www.restaurantdynasty.nl

One thoughtful comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *