image

Foodie Friday: Italiaans smullen bij Koevoet

Met een volledig Italiaanse schoonzus en een broer die ook best kritisch is wat eten betreft, is het nog best een uitdaging samen met hen een goed Italiaans restaurant te vinden. Toen de kapster van schoonzus Sara haar tipte over eetcafé Koevoet in de Amsterdamse Jordaan besloten ze het een kans te geven en het te proberen. En lucky me, want ik mocht mee! Wat was het verrassend en lekker, verrassend lekker! Daarom verdient dit leuke restaurant een plekje in hotspotlijst van Merelsflow.nl!

image image

Als je niet zou weten dat ze bij Koevoet Italiaanse gerechten serveren, zou je bij aankomst bijna denken dat je bij een biefstuk-saté-tomatensoep-eetcafé bent beland. De gevel laat weten dat het pand in het verleden een oud Amsterdams café is geweest. Inclusief gehaakte gordijntjes en een bruin interieur.

image image

We krijgen een tafeltje aan het raam, wat uitkijkt op een binnentuin. Aan het geluid te horen bevindt onder ons de keuken. Langs het gehaakte gordijntje kan ik de kok van en naar zijn voorraadkast zien lopen. Ook rust er een flinke rode kater in het raamkozijn. Als hij maar niet ook van pasta houdt ;-).

image image

De bestelling laat ik aan mijn culinaire gezelschap over, want dan weet ik zeker dat er iets lekkers op tafel komt. Als voorgerecht (of anti pasti) wordt er gekozen voor gegratineerde groene asperges, burratta (een soort mozzarella, m-e-g-a-lekker!) met prosciutto en tomaatjes en Sint Jacobs-schelpen onder een krokant laagje. Ook krijgen we er een mandje met huisgebakken brood bij. Zo mooi als het er op de foto’s nog bij staat, zo leeg waren de schaaltjes binnen mum van tijd. Smullen!

image image

Na een klein beetje keuzestress kies ik als hoofdgerecht voor paccheri allardiati. Een pittige pasta met spek, tomaat en rode peper. Superlekker! Mijn gezelschap gaat voor pasta met schaal- en schelpdieren. Onze vorken verplaatsen van en naar elkaars bord, want ook dit moet geproefd worden. Allemaal even smakelijk.

Volgens Italiaanse gebruiken is ons hoofdgerecht nog maar een gedeelte van een compleet diner, maar bij ons allen was er na de heerlijk anti pasti en de pasta’s geen plek meer voor een secundi piatti (vlees- of visgerecht) en dolce (dessert). Ik geloof zeker dat de kok van Koevoet dit ook vast heel lekker kan klaarmaken.

Mocht je in Amsterdam wonen of er in de buurt zijn, laat je dan vooral niet afschrikken door de gevel en interieur, want het is écht Italiaans genieten midden in de Jordaan!

Eetcafé Koevoet
Lindenstraat 17
1015 KV Amsterdam
020 624 0846

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *