image

DIY: Pimp je servies

Al weken zit het idee van deze DIY in mijn hoofd, meerdere hobbywinkels ben ik af geweest en steeds was het niet te vinden. Maar gelukkig heb ik het meest essentiële materiaal voor deze leuke DIY gevonden: porseleinstiften! Stiften om blanco servies mee te versieren, een eigen persoonlijke touch te geven of gewoon wat op te vrolijken. Heerlijk om de creatieveling in jezelf los te laten en met deze stiften aan de slag te gaan. Misschien een leuk idee voor komende Vaderdag? Of gewoon, omdat je je favoriete feelgood-quote iedere ochtend bij je ontbijt wilt hebben. Goed, genoeg gesproken. Aan de slag!

Wat je nodig hebt:
– Blanco servies (ovenbestendig)
– Porseleinstiften (te koop bij Xenos)
– Oven

Hoe je het maakt:
1. Kies het soort servies uit wat je graag wilt versieren. Ik heb hiervoor een grote witte beker gekozen. Genoeg ruimte om mijn creativiteit op kwijt te kunnen.
image image
2. Maak een schets van je idee eerst op papier, zodat je weet wat je wilt gebruiken.
3. Teken je idee op het servies. Mocht het toch niet helemaal naar wens zijn, dan kan je het er nog af poetsen met een schuursponsje en wat water.

image image
4. Is je tekening klaar? Dan kan het servies de oven in. Op 160 graden ‘bak’ je de inkt van de stiften binnen 25 minuten in het servies zodat het ook na een rondje vaatwasser er nog op zit (wel zo fijn 😉 ).

5. Als de 25 minuten om zijn, laat je het servies in de oven afkoelen, gedurende 15 minuten. Wanneer het servies helemaal is afgekoeld is het klaar voor gebruik!

image image

Deze mok heeft een blije cactus én de tekst ‘Shine out Loud’ met bijbehorende sterretjes gekregen.

image image

En deze de tekst ‘Wat zie je er goed uit. Maak er iets moois van vandaag!’ omringt door hartjes. Fijn om hiermee dag te beginnen, toch?!

 

 

 

One thoughtful comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *