image

Foodie Friday: Lokale lekkernijen bij Local

Local is echt zo’n plek waarbij je merkt dat het met liefde gedraaid wordt. Als je binnenkomt is eigenaresse Nila altijd druk bezig met het maken van lekkere koffie, taarten aan het bakken of heerlijke broodjes voor je aan het smeren. De naam Local is niet zomaar gekozen, het is een verwijzing naar het gebruik van voornamelijk producten uit de nabije omgeving van Hoorn. Kaas, brood, jam en worst, allen van dichtbij gehaald en met liefde geserveerd. Daarom verdient Local uiteraard een plekje in de hotspotlijst van Merelsflow.nl!

image image

De ingang van Local is niet te missen. Er wapperen mintgroene vlaggen aan de gevel, maar ook de mintgroene fiets van Nila staat naast het stoere krijtbord te pronken voor de deur. Naast dat je lekker warm en droog binnen kunt zitten, is er ook een kleine binnentuin om in het zonnetje van je kopje koffie of homemade taart te kunnen genieten.

image image

Het interieur is een verzameling van voornamelijk vintage meubels. Een oude kerkbank staat tegen de muur, waar tegenover een aantal tafels met groen gestoffeerde stoelen staan. Mijn favoriete plekje is vooraan bij het raam, zodat ik zicht heb op de soms wat drukke Veemarkt. Aan de wand hangen verschillende lades die als kastjes fungeren, superleuk! Ook liggen er allerlei tijdschriften, waardoor je er ook prima in je eentje een paar uurtjes kunt doorbrengen.

image image

Latte macchiato’s, cappuccino’s, maar ook gewone koffie en heerlijke theesoorten zijn allemaal verkrijgbaar. Als koffieliefhebber kies ik vaak daarvoor, maar ook de muntthee met limoengras en gember is een aanrader! Geen zin in warm? Er staan ook smoothies en sapjes op de menukaart.

image image

Ziet het er niet heerlijk uit? Met zorg opgemaakte bordjes, met liefde belegde boterhammen, die ook nog eens heel goed smaken. Mocht je eerder een vroege vogel zijn, dan kun je ook voor een ontbijt terecht. Je kunt kiezen uit ‘zoet’ met jam en croissant of ‘zout’ met scrambeld egg met kaas en spek. Een goed idee om je vrije dag of weekend te beginnen!

image image

Voor ik het vergeet is het misschien ook handig dat ze bij Local ook aan take away doen. Een lekker broodje, koffietje of sapje meenemen en op je werk of aan je eigen keukentafel opsmullen, dat kan dus ook! Kortom, ben je nieuwsgierig naar welke lekkere producten er allemaal uit de West Friese streek komen? Laat jezelf dan verwennen met iets lekkers bij Local!

Local
Veemarkt 7
1621 JA Hoorn
www.localhoorn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *