image

DIY: de 5 leukste zelfmaak-slingers

Onder het motto ‘het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen’ kun je het hele jaar je kamer versieren met een leuke slinger. Want wat mij betreft horen slingers niet alleen bij een verjaardag. Toen ik zelf voor de afgelopen paasdagen een paashaasslinger maakte, kwam ik nog veel meer leuke ideetjes tegen om slingers te maken. In dit artikel vind je mijn 5 favorieten. Let’s party!

1. Bloemenslinger

11917668_10208064401987081_1051353201731117682_n

Wat je nodig hebt:
– een lang, stevig touw
– verschillende bloemen en takjes groen (hoeveelheid is afhankelijk van de lengte van je slinger)
– binddraad

Hoe je het maakt:
Maak kleine bosjes van de bloemen met de takjes groen en bindt deze bosjes met het draad aan het touw vast tot de gewenste lengte van jouw slinger bedekt is. Omdat water geven wat lastig is met deze slinger, zullen de bloemen en takjes sneller uitdrogen. Maar dat is helemaal niet erg, want de ingedroogde versie zal ook prachtig zijn!

2. Hartjesslinger
Smitten5_1

Wat je nodig hebt:
– rood/wit (rollade)touw
– stevig roze, rood en wit papier
– schaar
– naald
– dubbelzijdig plakband

Hoe je het maakt:
Knip brede stroken van de verschillende kleuren papier. Vouw iedere strook een keer dubbel zodat je een vouwrandje krijgt. Plak de uiteinde van de strook aan elkaar met dubbelzijdig plakband. Hierdoor ontstaat er een hartjesfiguur. Rijg met de naald de hartjes aan het (rollade)touw.

3. Kwastjesslinger

slinger-eenvoudig-zelf-te-maken-en-leuk-als-deco-in-de-meisjeskamer_1408538051-van-PSDS

Wat je nodig hebt:
– stevig draad of touw
– lapjes gekleurde stof
– gekleurd garen
– schaar

Hoe je het maakt:
Knip de lapjes stof in smalle reepjes. Zorg dat deze reepjes ongeveer gelijk qua lengte zijn. Neem 5-8 reepjes stof (afhankelijk van hoe vol je de kwastjes wilt hebben) en vouw dit ‘bosje’ om het draad of touw heen. Maak het ‘bosje’ vast met het garen, ongeveer 0,5cm onder het touw van de slinger. Herhaal dit tot alle stof op is.

4. Slinger met tekst
Kleine-slinger-met-letters-voor-een-feesjte-verjaardag-of-bruiloft_1403522659-van-weddingwinkel

Wat je nodig hebt:
– Stevig (gekleurd) papier
– Zwarte stift
– Schaar
– Stevig draad of touw
– Naald

Hoe je het maakt:
Bepaal welk formaat of figuur je wilt gebruiken voor de slinger. Je kunt het net zoals op bovenstaande afbeelding doen, maar je kan ook kiezen om driehoeken, hartjes, vierkanten, rondjes te knippen. Net wat jij mooi vindt. Het kan je helpen om van karton een mal te maken en die steeds over te trekken op het papier. Als je genoeg onderdelen voor je slinger hebt geknipt, kun je ze gaan beschrijven. Namen, teksten, wensen; alles is mogelijk! Rijg vervolgens met de naald de onderdelen aan het touw.

5. Lampjesslinger
1333772364119
Wat je nodig hebt:
– kerstverlichting met 35 lampjes
– 35 witte kartonnen bekertjes (of meer, bij meer lichtjes)
– stevig gekleurd papier
– dubbelzijdig plakband of lijm
– schaar
– scherp mesje

Hoe je het maakt:
Bekleed de bekertjes met het gekleurde papier. Je kan de bekertjes ook natuurlijk wit laten of versieren op een andere manier. Maak in de bodem van de bekertjes een kruisje met het mesje. Hierdoor kun je de lampjes van de verlichting steken. Maak het kruisje niet te groot, anders blijft het lampje niet vastzitten. Als je alle lampjes van een bekertje hebt voorzien is de slinger klaar om opgehangen te worden!

2 comments

 1. Hoi Merel,

  Leuk blog heb je, via via kwam ik op jouw site.
  Tot mijn verbazing kwam ik daar een slinger van mezelf tegen, super leuk natuurlijk, dankjewel! Wel wil ik je vragen te verwijzen naar de website waar je je foto’s vandaan haalt, wel zo netjes. Kortom even een bronvermelding bij je foto’s zetten. Bedankt!

  1. Hoi Bjelk,

   Je hebt helemaal gelijk! Ik heb alle foto’s destijds van Pinterest gehaald, waardoor het lastig wordt om alle bronnen te achterhalen. Bij welke foto kan ik jouw website plaatsen? Dan zal ik dat uiteraard doen.

   Groet, Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *