image

DIY: een visionboard maken

Heb je een droom? Een wens? Iets wat je heel graag wilt bereiken of doen? Een eigen bedrijf starten, een levensdoel, een huis of droombaan? Dan kan het visueel maken van die droom of wens de eerste stap zijn om het ook daadwerkelijk te bereiken. Hoe meer je je droom visueel en dus meer ‘echt’ maakt, hoe motiverender en beter het werkt om die droom ook na te streven. Iets wat hierbij je goed zou kunnen helpen, is het maken van een visionboard. Een overzicht van jouw droom of wens in beeld. Benieuwd hoe je dit zelf kunt maken? Lees dan vooral verder.

Wat je nodig hebt:
– Een stapel (oude) tijdschriften
– Een stuk karton, piepschuim of een blanco canvas doek
– Schaar
– Lijm

Hoe je het maakt:
1. Neem 20-30 minuten de tijd om de tijdschriften door te bladeren. Alles wat je aanspreekt (kleuren, lettertypes, quotes, afbeeldingen) scheur of knip je uit het tijdschrift. Probeer er niet te lang over na te denken, je eerste reactie en gevoel is vaak een goede raadgever.

2. Als de tijd voorbij is, heb je hopelijk een mooie verzameling van gescheurde/geknipte items. Vervolgens ga je elk item langs om van die verzameling weer een selectie te maken. Het is natuurlijk afhankelijk van de grootte van het oppervlakte wat je gebruikt, hoeveel plaatjes je er op kwijt kunt. Hoe kleiner het oppervlakte, hoe selectiever je zal moeten zijn.

3. Misschien is het nog nodig om hier en daar wat bij te knippen, maak het vooral zo mooi als jij zelf wilt.

4. Leg eerst een proefoverzicht neer op het oppervlakte wat je gaat gebruiken, voordat je het gaat vastplakken.

5. Ben je tevreden met je overzicht? Dan kan het plakken beginnen. Je bent hier natuurlijk helemaal vrij in, doe vooral wat jij mooi of leuk vindt en laat het idee van het ‘perfecte’ los. Het is tenslotte jouw visionboard!

6. Wanneer het laatste plaatje vastgeplakt is, is je visionboard klaar! Zet of hang het op een plek waar je het vaak kunt zien. Misschien in je woonkamer, toilet of slaapkamer. Hoe vaker je er mee wordt geconfronteerd, hoe meer jouw visuele beeld zal gaan groeien en de kans groter wordt dat jij je droom gaat verwezenlijken!

Nieuwsgierig naar de mijne? Dit is ‘m geworden :-)

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *