IMG_4356

DIY: Dankbaarheidsdagboek

Als je ‘s morgens wakker wordt is het altijd weer een verrassing wat er de komende dag precies gaat gebeuren. Vaak is er wel een planning die vaststaat, zoals werk, school of geplande afspraken, maar hoe dat daadwerkelijk gaat verlopen weet niemand. Voor controlfreaks kan dit soms weleens vervelend voelen, maar dit is ook juist het spannende en onvoorspelbare van het leven wat het zo uniek maakt.
Aan het einde van de dag, als je weer terug in bed stapt, heb je alle afspraken en verplichtingen weer overleefd. Om deze dag positief af te sluiten heb ik leuke en eenvoudige Do It Yourself voor je!

Wat je nodig hebt:
– mooi opschrijfboekje
– pen
– evt. markeerstiften of washitape als je iets wilt accentueren

Hoe je het maakt:
Het dankbaarheidsdagboek is bedoeld om je dag dus positief af te kunnen sluiten. Door iedere avond, voor het slapen, drie positieve dingen, gebeurtenissen of situaties op te schrijven in het dagboek, is dat hetgeen wat je meeneemt de nacht in. Door aan die dingen aandacht te besteden, verdwijnt het negatieve automatisch meer naar de achtergrond. Daarnaast bouw je hiermee een collectie met leuke herinneringen op, om later nog eens terug te kunnen lezen.

Misschien is het een idee om dit samen met je kind(eren) of partner te doen. Om op deze manier aandacht te kunnen besteden aan het positieve van afgelopen dag. Vergelijk eens jouw punten met die van de ander en ga bijvoorbeeld hierover met elkaar in gesprek. Misschien hebben jullie wel dezelfde punten of juist hele andere. Een andere manier om er achter te komen wat degene die dichtbij jou staat als positiefs in het leven ziet. Dit levert soms heel verassende gesprekken op.

IMG_4353IMG_4356

Mocht je wat meer hulp nodig hebben, er zijn ook kant-en-klare dagboeken verkrijgbaar via internet. Een hiervan is te vinden via de website van Just be You, waar je op komt door hier te klikken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *