IMG_3649

DIY: Vrolijke verjaardagskrans

Bij verjaardagen horen wat mij betreft altijd slingers en ballonnen, waardoor het feestelijke gevoel nog meer versterkt wordt. Maar het is ook weleens leuk om iets anders dan die geijkte slingers en ballonnen op te hangen. Hiervoor heb ik een leuke Do it Yourself, oftewel een zelfmaak-idee: de vrolijke verjaardagskrans.

Wat je nodig hebt:
– 1 strokrans (ik kocht de mijne bij Action, maar ook verkrijgbaar bij bijv. het tuincentrum)
– 3-4 zakjes parapluutjes (je weet wel, die voor ijsjes gebruikt worden)
– een mooi lint

Hoe je het maakt:
Vouw het eerste parapluutje uit en zet het vast met het ringetje wat om het stokje zit. Prik vervolgens het parapluutje een beetje schuin in de strokrans. Zorg dat je het prikkertje er goed in vastzet. Herhaal dit met de andere parapluutjes. Wissel hierbij de kleuren met elkaar af voor het leukste resultaat (althans dat vind ik 😉 ).

IMG_3651IMG_3652

Omdat je de krans op een muur of deur wilt hangen, hoef je de achterzijde van de krans niet te voorzien van parapluutjes. Zorg wel dat de zijkant mooi bedekt is, zodat je geen strokrans meer ziet.

IMG_3650IMG_3649

Als alles bedekt is, is je krans klaar. Bevestig het mooie lint aan de krans en hang hem op een mooi plekje. Leuk voor een feestje, maar ook als je een gewone dag een feestelijk tintje wilt geven :-) !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *