OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik word mama! – week 37 tot 40

Afgelopen maandag is het alweer 6 weken terug dat ons lieve meisje Roos is geboren. In die weken heb ik me vooral in mijn mama-fort begeven om dit kleine kindje zo goed mogelijk te leren kennen, om op die manier het allerbeste voor haar te kunnen zorgen. Dit betekende even geen blijmakers of andere blogposts, maar vandaag komt daar een beetje verandering in! Ik neem je mee in de laatste weken van mijn zwangerschap; de laatste ‘ik word mama-update’ staat voor je klaar!

Week 37
Vanaf deze week is de baby dusver ontwikkeld dat het thuis geboren mag worden. Daar ben ik erg blij mee. Want ook al heb je weinig controle over hoe de bevalling precies gaat verlopen, heb ik toch ook zo mijn wensen. Eigenlijk vanaf het moment dat ik zwanger bleek dacht ik in het ziekenhuis te willen bevallen, maar gaande weg en met de nodige informatie die ik tot me heb genomen zijn mijn gedachten daarover toch veranderd.

Ook heb ik vanaf deze week iedere week een controle bij de verloskundige. Het wordt een soort uitje van de week. Na afloop van de controle plan ik weer een nieuwe in voor de week erna. Zal ik ‘m halen? Of komt de verloskundige eerder bij ons thuis?

Week 38
Eigenlijk al vanaf week 35 ben ik veel bezig met de bevalling. Niet op een angstige of obsessieve manier maar meer uit nieuwsgierigheid naar wat er komen gaat. Alle dingen die ik heb kunnen doen qua voorbereiding zijn klaar en afgestreept. Dat geeft een rustig gevoel.

Mijn geduld wordt erg op de proef gesteld. En ook al wist ik al dat dit niet mijn beste eigenschap is, kom ik mezelf goed tegen. Ik blijk het nog steeds lastig te vinden om mezelf over te geven aan iets waar ik geen invloed op heb. Het voelt een beetje als wachten op een examenuitslag, maar dan eentje die je 24/7 kunt krijgen.

Hierdoor durf ik steeds minder afspraken in te plannen. Gelukkig weet ik mezelf nog prima te vermaken met activiteiten binnen de muren van ons fijne huis.

Week 39
Na heel wat ananas, veel koppen vrouwenmantel-thee, glazen tonic, pittig eten en voldoende beweging besluit ik toch ook maar een voetreflexbehandeling in te plannen. Allemaal manieren waarvan wordt gesuggereerd dat het de bevalling zal opwekken, maar of dat ook écht zo is? Op de website van Voetreflexpraktijk Hoorn lees ik dat er een speciale zwangerschapsbehandeling is. Naast dat het een heerlijke ontspanning brengt, hoop ik stiekem dat het natuurlijk de komst van de kleine in gang brengt. Op wat voorweeën die nacht na, zit er nog weinig ‘beweging’ in.

Als ik op een avond mijn gezeur uit over het zat zijn, de last van mijn bekken en mijn ongeduld, besef ik dat ik nog steeds het gevoel heb wellicht controle te kunnen hebben over de komst van de kleine meid. Een grote illusie, want een zwangerschap en bevalling laten zich niet sturen. Ze komt als ze af is. Ik denk dat het maar mijn nieuwe mantra wordt.

Week 40
Al maanden staat 23 april 2017 groot en duidelijk in mijn agenda genoteerd. Dé magische datum die laat weten dat ik 40 weken zwanger ben. Dat het vanaf dat moment nog maximaal 2 weken kan duren voordat de baby komt, wil ik nog niet echt aan denken.
Niet alleen ik, maar nog veel meer mensen kijken uit naar de komst van de baby. Er komen dagelijks meerdere berichtjes binnen over of het al zover is en hoe het met me gaat. Het liefste zou ik die berichtjes beantwoorden met een mooie foto van een klein meisje, maar ook zij moeten nog even geduld hebben.

Terwijl ik ‘s middags nog heerlijk lunch samen met Es bij Gewoon Lekker, weet ik niet dat ‘s avonds de bevalling gaat beginnen. Voor mijn middagslaapje verlies ik mijn slijmprop en rond het eten voel ik wat kramp in mijn buik. Zal het gaan beginnen? En dat deed het. Na een avond, nacht (in bad) en dag vol met weeën, emoties en oerkracht wordt op maandag 24 april om 16.25uur het allermooiste meisje van de wereld geboren: Rosalie Anna. Welkom lieverd, papa en mama zijn zo blij dat je er bent en houden oneindig veel van jou!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *