IMG_8681

Ik word mama! – week 26 tot 30

Met week 28 is officieel het derde trimester van mijn zwangerschap begonnen. Waarbij het eerste trimester vooral uit geheimzinnige weken bestond, heb ik het tweede trimester de blijdschap rondom de komst van de kleine meid kunnen delen. Zo fijn! Op het moment dat deze nieuwe update online komt ben ik ruim 30 weken zwanger. Dat betekent dat de laatste fase is begonnen en er nog maximaal 12 weken kunnen komen waarbij ik rondloop met een bolle buik. Ze mag nog even blijven zitten, maar oh, wat ben ik benieuwd naar haar! Tot die tijd blijf ik lekker broeden en breng ik je hierbij op de hoogte van de perikelen van de afgelopen weken :-) !

Week 26
Deze week is de HypnoBirthing training van start gegaan. Samen met zeven andere stellen hoop ik mezelf zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op de bevalling. In vijf bijeenkomsten leren verschillende methoden om zo goed mogelijk te kunnen ontspannen tijdens de weeën en hoe het vrouwelijk lichaam ervoor gemaakt is om een kind ter wereld te brengen. Super interessant en iets waarvan ik merk dat het erg bij mijn ideeën erover past. Een goede keuze!

Waar komt dat onrustige gevoel nou vandaan? Aha, het is nesteldrang! De babyuitzetlijst heb ik al meerdere keren doorgenomen en samen met vriendin Sanne maak ik een definitieve lijst van alle must haves die ik in huis moet hebben voordat de baby komt. Het mandje bij HEMA wordt flink gevuld en nadat ik het heb afgerekend, keert de rust binnenin weer terug. Die gekke hormonen 😉 !

Week 27
Na een goede controle bij de verloskundige en een fit-to-fly-verklaring op zak vertrekken mijn liefde en ik voor een aantal dagen naar Valencia. De laatste trip met z’n tweeën, waar we het erg fijn hebben gehad. Lekker fietsen door de stad, smullen van de tapas maar ook op tijd rust. Hoewel ik in mijn hoofd van alles wil ondernemen, geeft mijn lichaam het signaal dat het tempo dit keer echt wat lager mag. Daar geven we dan maar gehoor aan!

Week 28
Omdat ik het gevoel heb dat mijn energielevel soms onder het nulpunt zakt, adviseert de verloskundige mij om het écht wat rustiger aan te doen. Dit betekent op mijn vrije dagen geen 10 afspraken meer plannen en ‘s middags naar bed voor een dutje. Ook besluit ik na heel wat innerlijke strijd om toch eerder te stoppen met het geven van yogales. Hoewel het tijdens de lessen nog best goed gaat, merk ik dat mijn lichaam erna steeds langer moet herstellen. Als er iets is wat gaat over goed voor jezelf zorgen, is het yoga wel. Een keuze die me na het uitspreken ervan voelbaar veel rust geeft.

Na het ontvangen van een tweede proefdruk kan ik ook een vinkje zetten achter het ontwerp van het geboortekaartje. Als ik de woorden erop lees merk ik dat ik ontroerd raak. Straks mogen we iedereen met dit mooie kaartje laten weten dat er een klein meisje geboren is!

Week 29
Na een zwangerschap van ruim 38 weken wordt de kleine Lova geboren! De tweede prachtige dochter van mijn lieve vriendin Es. Een paar dagen na dit mooie bericht mag ik haar in écht bewonderen en wat is ze mooi en lief. Met deze geboorte ben ik ‘opeens’ nog de enige van ons twee die zwanger is. Dat betekent dat ik de volgende ben die over een aantal weken kindje mag krijgen. Weer een stapje dichterbij!

Ook hebben we deze week het intakegesprek met de consulente van KraamZus. De kraamzorg organisatie waarvoor we hebben gekozen. We bespreken eventuele bijzonderheden, wensen en benodigdheden die we nog niet in huis hebben. Volgens mij moet dat helemaal goed komen!

Week 30
Eind december hebben hem al besteld en deze week kreeg ik een telefoontje dat we hem konden ophalen; de kinderwagen! De keuze hiervoor was al ver voordat ik wist zwanger te zijn gemaakt. En toevallig introduceerde Joolz dit jaar een nieuw model, met allerlei handige verbeteringen ten opzichte van het ‘oudere’ model. Er zijn al heel wat rondjes door de huiskamer mee gemaakt 😉

Omdat bij de 20 weken-echo het er naar uit zag dat de placenta wat aan de lage kant lag, hebben we met 30 weken zwangerschap nog een echo. Gelukkig was de placenta wat meer omhoog verplaatst, waardoor de ligging geen belemmering zal vormen voor de bevalling. Wel ligt ons meisje op dit moment nog in de stuithouding, maar dat kan de komende weken allemaal nog veranderen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *