image

Ik word mama! – week 21 tot 25

Wat gaat de tijd snel! Op het moment dat deze nieuwe update online komt ben ik ruim 26 weken zwanger. De nesteldrang is al flink toegeslagen, het kamertje zo goed als klaar en ik merk dat ik al een beetje aan het aftellen ben tot mijn zwangerschapsverlof. Het derde trimester staat voor de deur en er valt nu echt niet meer aan te twijfelen of er een klein mensje in mijn buik groeit, want ze wordt ronder en ronder! Tijd voor kijkje in de zwangerschapsperikelen van afgelopen weken.

Week 21
Na weken van broeden mogen we ons kleintje weer bewonderen; het is tijd voor de 20 weken echo! Ik merk dat ik de week hieraan voorafgaand best een beetje gespannen ben, het zal toch allemaal wel goed zijn? Nadat alle organen, hoofdomtrek en wervelkolom zijn goedgekeurd wordt de echo afgesloten met de bekendmaking van het geslacht. En dat is tegen alle verwachtingen in een grote verrassing.. we krijgen een meisje!

Week 22
Het lijkt wel op de omvang van mijn buik een kleine groeispurt heeft gemaakt. Van een subtiele bolling, is er nu echt geen twijfel meer mogelijk of ik zwanger ben. Dit resulteert in hele leuke en blije gesprekken met patiënten op mijn werk en onbekenden op straat. Heel erg leuk!

Ook maak ik de inschrijving bij het kinderdagverblijf definitief. Kan ik dat ook weer van het lijstje strepen.

Week 23
Voordat de feestdagen van start gaan heb ik deze week weer een controle bij de verloskundige. Dit keer neem ik mijn lieve broer mee. Gewicht en bloeddruk zijn weer prima en ook het hartje is duidelijk hoorbaar. Zo mooi!

Dit jaar vier ik de feestdagen met een bolle buik. Speciaal hiervoor schaf ik nog een mooie zwarte broek en feestelijke top aan. Dit jaar geen rode wijn en carpaccio voor mij, maar gelukkig zijn er heel wat lekkere alternatieven!

Week 24
Het nieuwe jaar is begonnen! Voor mijn gevoel loopt dit jaar tot de uitgerekende datum. Wat daarna komt, geen idee! Voor het zover is nestelen we lekker door. Een dagje Haarlem en bezoek aan woonwinkel Loods 5 worden beloond met heel wat nieuwe aankopen. Het zullen de hormonen wel zijn 😉 !

Week 25
Mijn buik wordt ronder en ronder en nu merk ik ook dat mijn lichaam het wat zwaarder begint te krijgen. Slapen en rusten is een veelvoorkomende bezigheid, evenals dobberen in een warm bad.

Ook merk ik dat ik me wat zorgen maak over het geven van de yogalessen. Mijn plan is om dit tot week 34 te blijven doen, maar dan moet mijn lijf wel meewerken. Hopelijk kan de zwangerschapsyoga haar steentje daar ook aan bijdragen. Maar al met al is het vooral belangrijk om goed voor mezelf en daardoor ook voor de kleine meid te blijven zorgen. Ik ben tenslotte maar één keer zwanger van de eerste!

One thoughtful comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *