image

Ik word mama! – week 15 tot 20

Op het moment dat deze nieuwe update online komt, ben ik alweer ruim 21 weken zwanger. Tijd om je bij te praten over de afgelopen weken. Waarin de eerste weken voorbij kropen, lijken ze nu steeds wat sneller te gaan. Zeker met de feestmaand in aantocht zal het zo januari zijn. Een nieuw jaar en hét jaar waarin onze kleine spruit geboren zal worden! Maar tot die tijd blijf ik nog even lekker broeden. Hierbij de perikelen van week 15 tot 20 :-) .

Week 15
Om mezelf goed te kunnen voorbereiden op de bevalling wil ik graag een zwangerschapscursus doen. Al heel wat maanden terug las ik een ervaring van een blogster die tijdens haar zwangerschap een training HypnoBirhthing heeft gedaan en dat spreekt me erg aan. Er is een kennismakingsbijeenkomst van deze training bij mij in de buurt waar ik naartoe ga. Het bevestigt nog meer dat dit hetgeen is wat ik graag wil doen!

Week 16
Nog even samen weg, dat is wel iets wat we nog graag willen voordat de baby komt. Nadat de plannen om naar Aruba te gaan door het Zika-virus van de baan wordt geschoven, besluiten we naar Valencia te gaan. Ik boek tickets en een appartementje in het centrum. De plek waar we eind januari onze ‘babymoon’ gaan vieren.
Ook denk ik deze week na over mijn zwangerschapsverlof. Gelukkig heb ik nog genoeg vakantie-uren staan, waardoor ik lekker lang met verlof kan.

Week 17
Mijn liefde is druk bezig met de meubeltjes voor de babykamer. Het wordt zo mooi! We kiezen voor een neutrale basis (grijs, wit en mintgroen) zodat, welk geslacht het ook wordt, het altijd goed is. Ik ben zo benieuwd hoe het eindresultaat er uit ziet!
Ook heb ik deze week weer een check bij te verloskundige. Dit keer neem ik mijn vader mee. Om hem ook eens te laten ervaren hoe dit in zijn werk gaat. Ik word gewogen, bloeddruk wordt gemeten en we luisteren naar het hartje. Allemaal helemaal goed, yes!

Week 18
Volgens verschillende zwangerschap-sites neemt het energieke gevoel in het tweede trimester vooral toe. Na een klein piekje een paar weken terug, merk ik daar nu maar weinig van. Misschien komt het ook door de kortere dagen en het sneller donker worden. Als ik terugdenk aan vorig jaar, was ik ook wat vermoeider in deze periode van het jaar. Tel daarbij op dat er nu een baby in mijn buik groeit, dan is het niet zo gek dat ik me zo voel. Dan maar lekker op tijd naar bed!

Week 19
Naast een wiegje en commode is er nog zoveel meer wat er aangeschaft moet worden voordat de baby komt. Er zijn dingen die ik graag nieuw wil hebben, maar gelukkig is er genoeg wat ook tweedehands prima is. Van Melanie mogen we de Maxi Cosi overnemen en via Marktplaats scoor ik een Tripp Trapp-kinderstoel. Een likje nieuwe verf erover en klaar!

Week 20
Er valt bijna niet meer aan te twijfelen of ik zwanger ben, want de babybump begint steeds meer te groeien. Hij lijkt wel een klein groeispurtje te hebben gemaakt de afgelopen weken. Op mijn buik slapen is niet meer echt lekker en ook yogahoudingen waarbij ik op mijn lig zijn niet meer zo gemakkelijk uit te voeren. Gelukkig zijn er voor beide ‘issues’ genoeg oplossingen! Wat is het prachtig om het huisje te mogen zijn voor het nieuwe leven in aantocht!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *