zwanger1

Ik word mama! – week 9 tot 14

Wat een leuke reacties heb ik gekregen op mijn eerste Ik word mama!-update, dankjewel! De zwangerschap gaat gestaag verder. Waarbij het tijdens de eerste weken voorbij leek te kruipen, ben ik nu al bijna op de helft! Voordat we daar zijn, eerst nog een kijkje in week 9 t/m 14 van dit bijzondere proces!

Week 9
Dit is het moment dat we mijn vader vertellen dat hij voor de eerste keer opa wordt! Ik koop het boekje ‘Opa en Oma Pluis’ uit de Nijntje-serie en schrijf er een kort tekstje in. Als ik het ingepakte boekje geef klopt mijn hart flink, dit is een moment waar ik al heel lang over heb gefantaseerd, maar wat nu écht is! Als het eerste stukje van het boekje zichtbaar is, ziet hij het gelijk. Hij wordt opa! Hij pakt me stevig vast en laat me voor de komende minuten niet meer los! Zo blij!

Week 10
Omdat we hebben gekozen om een combinatietest bij de baby te laten uitvoeren, krijgen we met 10 weken en 3 dagen opnieuw een echo. Jeetje wat is het alweer gegroeid. Van een klein frummeltje nu al gegroeid naar iets wat steeds meer op een mensje begint te lijken. De echoscopiste is erg positief over wat ze ziet. De nekplooi lijkt nu al keurig, maar voor de zekerheid komt er met 12 weken nog een echo waarop het beter te zien is. Ook neemt ze 2 buisjes bloed af, wat wordt opgestuurd naar de VU in Amsterdam. Toch wel een spannend moment, zal het allemaal goed zijn?

Week 11
Na heel wat weken het voor onszelf te hebben gehouden, is het nu tijd om het steeds meer mensen uit onze omgeving het te vertellen. Familie, vrienden, buren, collega’s, wat zijn ze allemaal blij! Heerlijk!
Ook mijn druk bezette broer is nog niet van het grote nieuws op de hoogte. Als het uiteindelijk toch niet lukt om hem in het écht te zien, moet ik hem telefonisch vertellen dat hij oom wordt. Na de opmerking van een aantal weken terug verwachtte ik een ‘Ik wist het!’ antwoord, maar  het wordt een lange ‘waaaaaaah’ gevolgd door superleuk, fantastisch, geweldig. Nu al een trotse oom!

Week 12
De 12 weken echo staat op de planning. Onze echoscopiste laat een prachtig beeld zien van een heel mooie kindje. En alweer zoveel gegroeid ten opzichte van de vorige echo. Oma Ditty was mee, samen glunderen we van het mooie beeld. Ook krijgen we de uitslag van de combinatietest, het ziet er allemaal goed uit. Pfieuw!

Week 13
Nu iedereen in onze omgeving weet dat er een kleintje op komst is, lijkt het nog wel een stukje échter te worden. Ik kan er nu hardop over praten en fantaseren, heerlijk!
Sinds week 9 neem ik deel aan Moeders voor Moeders. Voor een aantal weken verzamel ik mijn urine om andere vrouwen te kunnen helpen met het vervullen van hun kinderwens. Het gaat prima, alleen maakt het houdbaarheidsmiddeltje in de verzamelflessen mij vaak misselijk. Dan maar goed door de mond ademen!

Week 14
De week begint met een buikgriep, die langer vasthoudt dan gehoopt. Veel slapen, lauwe theetjes drinken en beschuitjes eten. Ik geef er maar even aan toe, het is niet anders. Ook vertrekken onze wereldreizigers deze week voor hun trip met de boot. Het is een gek afscheid, het idee dat we elkaar lang niet gaan zien, terwijl de baby steeds verder groeit. Het is voor ons allen lastig, maar gelukkig bestaat er Skype en internet, waardoor ik mijn zwangerschap waar ook ter wereld met hen kan delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *