image

Ik word mama! – week 1 tot 8

Het kan je bijna niet ontgaan zijn; ik ben zwanger! Een begin van iets nieuws. Nieuw leven, een nieuwe fase. Na een reeks updates over het worden van een échte yogajuf, start er vandaag op Merelsflow.nl eentje over het worden van een échte mama!

Graag wil ik je meenemen langs de ontwikkelen tijdens deze mooie, spannende en bijzondere periode! Laten we beginnen bij het begin…

Week 1 t/m 3
Zonder te weten dat het deze keer ‘raak’ is vier ik mijn verjaardag, mét wijn. Vertrekken mijn liefde en ik naar Sardinië voor een heerlijke zeilweek, mét wijn en reistabletten tegen zeeziekte. Dat er ondertussen een beginnetje wordt gemaakt met een klein kindje hoopte ik heel erg, maar probeerde ik vooral ‘rustig’ af te wachten. En dat is niet altijd even makkelijk als je een control-freakje bent ;-).

Bij thuiskomst van de fijne vakantie op de boot, werd ieder toiletbezoek uitvoerig controleert, maar er kwam niets. Na dag vijf werd het toch wel tijd voor een test. Mét positief resultaat!

Week 4
Op het moment dat ik de positieve zwangerschapstest in mijn handen heb, slaak ik een klein gilletje. Een wens die we al even hebben, lijkt in vervulling te gaan. Snel ren ik naar beneden om het mijn liefde te vertellen. We knuffelen, zijn blij maar ook beduusd en merken dat we het allebei allemaal toch wel spannend vinden. Dit nieuws moet toch wel even bezinken.

Week 5
Het voelt net alsof ik iedere avond flink in de kroeg ben geweest, want overdag voel ik me katerig. Zo’n weeïg, moe gevoel met vlaagjes misselijkheid. Ook staat er een etentje met mijn vriendinnen op het programma, waar altijd het onderwerp ‘kinderen’ wel aan bod komt. Gelukkig waait het deze keer snel over, want hoe red ik mezelf nu weer uit de lastige vragen ;-)?.

Week 6
Tijdens het geven van mijn yogalessen merk ik dat ik snel buiten adem ben. Wat zullen mijn yogi’s wel niet denken? Het lijkt wel of mijn conditie met tien levels naar beneden is gekelderd. Ook zijn buikspieroefeningen en twistende poses niet geschikt voor zwangeren. Gelukkig bepaal ik wat er in de les gebeurd, en skip ze waar nodig.

Week 7
Deze week weer twee etentjes op het programma. Niet dat ik een grote drinker ben, maar tijdens het eten lust ik wel een glas witte wijn. Tijdens het etentje met mijn vader en broer, vraagt mijn broer het out of the blue; ‘Merel, ben je nou al eens zwanger?’ Uhh.. met een stalen gezicht probeer ik hem duidelijk te maken dat hij het wel hoort als het zover is. Hij lijkt er mee akkoord te gaan. Pfieuw!

Week 8
Deze week staat de eerste afspraak gepland bij de verloskundige, waarbij ik een vitaliteitsecho krijg. Met zweethanden en een snel kloppend hart, bevestigt de echoscopiste gelukkig heel snel dat ze een klein knipperlichtje (lees: kloppend hartje) ziet. Tranen over mijn wangen, wat ben ik blij! Na het een aantal weken wel te weten, wordt het nu nog meer bevestigd. Er groeit leven in mij!

3 comments

  1. Wat leuk dat je dit met ons wilt delen, ik kijk uit naar de nieuwe ontwikkelingen tijdens het werk in uitvoering. ?

    Zet ‘m op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *