image

Foodie Friday: Zwanger-proof Tiramisu

Dat zwangere vrouwen niet alles mogen eten en drinken is wel algemeen bekend. Gelukkig ben ik zelf een makkelijke eter en merk dat ik eigenlijk tot nu toe nog niets heb gemist wat op het ‘no-go-lijstje’ staat. Wel stuitte ik laatst op het maken van een typisch Italiaans dessert; Tiramisu. Want als er iets is waar ingrediënten in gaan (lees: amaretto, rauwe eieren) die je beter niet kunt nemen tijdens de zwangerschap, dan zitten ze wel in dit heerlijke nagerecht. Maar daar bedacht ik een oplossing voor! Zie hier het recept voor een zwanger-proof Tiramisu!

Wat je nodig hebt:
– 250ml ongeklopte slagroom
– 200g mascarpone
– 50g poedersuiker
– een pak lange vingers
– 200ml sterke koffie, afgekoeld
– 50g pure chocolade
– cacao
– schaal
– mixer of keukenmachine

Hoe je het maakt:
1. Klop de slagroom met de poedersuiker luchtig en stevig. Voeg daarna de mascarpone toe en mix het tot een glad geheel. Hak ondertussen de chocolade fijn en voeg dit als laatste aan het mengsel toe.
2. Haal ongeveer de helft van de lange vingers één voor één door de koffie en bedek hiermee de bodem van de schaal.
3. Schep de helft van het slagroom-mascarpone-mengsel over de lange vingers en verdeel goed.
4. Verdeel hier bovenop opnieuw een laag met lange vingers die je eerst voorziet van een slurpje koffie.
5. Nu mag de laatste laag van het slagroom-mascarpone-mengsel er over heen.
6. Laat in de koelkast minimaal 1 uur opstijven.
7. Bestrooi vlak voor het serveren met cacao. Buon appetito!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *