image

Foodie Friday: Appel-kaneel cake

Wat is nu lekkerder dan ‘s avonds op de bank, met een kopje thee onder een dekentje zitten? Kaarsjes aan, goed boek of serie erbij. Klaar! Nou ja, bijna, want iets lekkers mag eigenlijk niet ontbreken natuurlijk. Daarom deel ik vandaag een makkelijk, maar vooral heel lekker recept voor een appel-kaneel cake. Als je deze hebt gemaakt, wil je nooit meer zo’n sponsding uit de supermarkt, maar maak je hem in een handomdraai zelf. Let’s go!

Wat je nodig hebt:
– 200g roomboter (op kamertempratuur) + beetje extra om te vetten
– 4 eieren
– 200g zelfrijzend bakmeel + 1 el extra
– 150g suiker
– 2 kleine of 1 grote appel
– kaneel
– cakeblik
– mixer of keukenmachine

Hoe je het maakt:
1. Verwarm een hete luchtoven voor op 160 graden.
2. Meng met een mixer de boter en suiker goed door elkaar totdat er een luchtig en egaal mengsel ontstaat.
3. Voeg één voor één de eieren doe. Dus eitje erbij, mixen tot een glad geheel en dan pas het volgende ei erbij.
4. Als alle eieren zijn toegevoegd, kan het bakmeel erbij. Mix alles voor ongeveer 5-10 minuten op hoge snelheid tot er een egaal en luchtig geheel ontstaat.
5. Vet het cakeblik in met een beetje boter en bepoeder het met wat bakmeel en giet het beslag in het blik.
6. Schil de appel(s), verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Leg de plakjes dakpansgewijs bovenop het cakebeslag en duw ze een beetje aan. Bestrooi ze hierna flink met kaneel.
7. Bak in het midden van de oven de cake in ca. 60 minuten bruin en gaar.
8. Laat afkoelen op een rooster en daarna smullen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *