image

Met gras tussen je tenen over het ‘blote voeten-pad’

Ergens verstopt in het mooie West-Friese landschap vind je het ‘blote voeten-pad’. Een pad wat helemaal ingericht is op een wandeling op, juist ja, je blote voeten. Waarbij we dagelijks gewend zijn om onze ene voet voor de andere te plaatsen, is dit pad bedoeld om heel bewust te lopen. Mindful lopen, zeg maar. Afgelopen zaterdag mocht ik met vriendin Sanne mee om dit bijzondere pad te lopen en hierbij deel ik mijn ervaring over deze leuke activiteit.

De auto brengt ons naar Gouw 11 in Bovenkarspel. Een adres waar onder andere ook een kleinschalige camping op is gevestigd. Tussen de caravans en tenten door parkeren we de auto en lopen met, dit keer nog met schoenen, naar een klein kantoortje aan het begin van het terrein. Daar worden de entreebewijsjes gekocht en krijgen we een routebeschrijving mee die ons moet leiden door een wandeling van ongeveer anderhalf uur.

Als we onze schoenen en sokken bij de grote schoenenkast in de grote schuur hebben gedropt, begint de wandeling. Door de bordjes én gele klompjes te volgen, kan het bijna niet misgaan. Langs de eerste grindtegels, wat best wat onwennig voelt aan mijn blote voeten, komen we aan bij een lange, met water gevulde badkuip. Het water stroomt langs mijn benen en het zand op de bodem voelt licht kriebelig aan mijn voeten. Wat een bijzondere gewaarwording! Juist door de aandacht te brengen richting je voeten, word het heerlijk rustig in mijn hoofd. Echt een goede mindful-oefening!image image

Het pad brengt ons kris kras door een groot weiland, waar onder andere een kleine manege staat, veel bloemen en planten worden gekweekt en zelfs een kleine moestuin is. Er zijn geultjes met modder, bakken met grote en kleinere stenen, bruggetjes en houtsnippers. Allemaal verschillende ondergronden die de onderkant van mijn voeten steeds weer ander gevoel geven.

image image

Naast de paden óp het land, zijn er ook stukken van het pad waarbij we door het water gaan. Eerst tot de enkels, maar langzaam wordt het steeds een beetje dieper. De blubber onder mijn voeten kruipt tussen mijn tenen, wat gepaard gaat met af en toe een flinke gil en schaterlach. Voor wat extra dimensie lijken er ook wel wat naaktslakken neergestrooid, maar gelukkig weten we deze met een grote stap te ontwijken.

image image

Aan het einde van het pad komen we weer terug bij het beginpunt. Er is een grote ‘wasbak’ met kraantjes en afwasborstels waarmee de overgebleven modder van onze voeten geschrobd kan worden. Mijn voeten voelen heerlijk zacht en tintelend aan. Alsof ze flink onder handen zijn genomen door een Thaise masseuse. Maar niets is minder waar. Door de verschillende ondergronden hebben mijn voetzolen een zachte massage gegeven. Wat een fijn gevoel!

Mocht je op zoek zijn naar een originele activiteit, last hebben van drukte en stress of wil je jezelf een fijne voetmassage geven? Dan kan ik je het ‘blote voeten-pad’ absoluut aanraden.

Blote voeten-pad
Gouw 11
1611 BS Bovenkarspel
www.gouwevoeten.nl

 Ps. Woon je niet in de buurt? Google dan eens op blote voeten-pad + de naam van jou buurt. Wie weet zit er ook eentje dichterbij :-)

One thoughtful comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *