image

Foodie Friday: Bananenpannenkoek

Het enige wat je voor dit recept nodig hebt is een banaan en een ei. Eventueel nog wat garnering naar keuze en klaar! Daar houd ik van; simpel, snel en makkelijk. En o ja, nog lekker ook natuurlijk. Als een beetje de foodblog-wereld volgt, dan is dit helemaal geen nieuwtje voor jou. Maar ik geloof dat er mensen zijn die heel blij zijn met dit ‘recept’. Ik wel tenminste 😉 . Hier komt ‘ie!

Wat je nodig hebt:
– 1 rijpe banaan
– 1 ei
– beetje olie om in te bakken
– koekenpan
– eventueel wat garnering naar keuze, zoals kwark, kaneel, rozijntjes, stukjes banaan etc.

Hoe je het maakt:
1. Schil de banaan, breek in stukjes en prak het fijn in een kommetje.
2. Breek het ei er boven en kluts dit door de geprakte banaan.
3. Verhit wat olie/boter in een koekenpan en giet het ‘beslag’ in de pan. Zet het vuur laag zodat het langzaamaan kan stollen en de onderkant niet verbrand.
4. Als de bovenkant iets droger begint te worden, keer de pannenkoek dan om.
5. Nog eventjes bakken en dan is ie klaar. Klaar om veroverd te worden! Garneer eventueel en smullen maar!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *