image

The Fat Yogis – yoga voor thuis

Sinds ik mijn yogajuf-diploma heb gehaald en mijn wekelijkse lessen verzorg, merk ik dat het zelf volgen van yogales er nogal bij in schiet. Heel af en toe wil ik nog weleens een lesje van Nina meepakken, maar ook dat is inmiddels alweer heel wat weken geleden. Aan beweging heb ik geen gebrek, maar ik merk wel dat het lesgeven toch heel anders is dan het mogen volgen in een les. En dat is nou juist zo fijn!

Gelukkig hebben mijn fijne yogaleraren Anat Geiger en Marcel van de Vis een aantal maanden terug een eigen online yogaplatform The Fat Yogis opgezet. Dé manier voor mij om ook zelf lekker aan de slag te kunnen, zonder de deur uit te hoeven!

De geheel Engelstalige website geeft toegang tot verschillende yogalessen, gegeven door Anat en Marcel zelf. Ook vind je er informatieve filmpjes over de anatomische en filosofische kant van yoga.

De lessen (of ‘classes’ zoals het op de site vermeld staat) zijn variërend van 15 tot 45 minuten en gericht op de Yin, Yang of Yin/Yang kant van yoga. Ook vind je in het balkje onder iedere video terug voor welk niveau het geschikt is. Ben je een beginner op yogagebied dan zijn de ‘all-level’ zeer geschikt. Heb je al wat yoga-ervaring dan kun je ook kiezen voor lessen met level 1 en 2.

Onder het kopje ‘Join Us’ is het mogelijk een gratis account aan te maken, waarmee je een aantal van de lessen voor nop kunt volgen. Wanneer je een YogaGarden lidmaatschap (á €25) hebt, dan heb je toegang tot alle lessen. Deze werkwijze is gekozen omdat de website nog niet zo lang in de lucht is. Ik verwacht dat het bij een succesvolle ontvangst er een mogelijkheid komt om een online lidmaatschap komt, waarmee je tegen betaling de fijne yogalessen kunt volgen.

Edit: Op zondag 4 september om 19.00u zal de website van The Fat Yogis officieel gelanceerd worden. Yoga voor iedereen!

Even alle voors en tegens op een rijtje:

Waarom je lid moet worden van The Fat Yogis!
– Gratis lidmaatschap
– Toegang tot verschillende yogalessen, op diverse niveaus
– De kwaliteit van de goede yogadocenten van YogaGarden
– 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar
– Je hoeft de deur niet uit. Alleen maar je matje uit te rollen, een iPad of laptop erbij te pakken en beginnen maar!

Waarom je het misschien niet doet.
– Alle lessen zijn alleen in het Engels beschikbaar
– (Nog) niet alle lessen zijn beschikbaar als je een gratis account hebt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *