image

Blijmakers van de week #60

Soms heb je niet meer nodig dan liefdevol gezelschap, zon, zee en wind. Dat waren toch wel de hoofdingrediënten van afgelopen week. Een week die ik doorbracht in de Italiaanse zon op een zeilboot. De wind door mijn haren, de zon op mijn huid, de plonsen in het blauwe zeewater; het was weer super. Net als vorig jaar mochten we weer een weekje meezeilen op de Horizon. En nu ben ik weer thuis en probeer ik zo lang mogelijk dat fijne gevoel vast te houden. Een ding die mij hier heel erg bij kan helpen is het kijken naar de heerlijke zonnige plaatjes. Die houd ik natuurlijk niet alleen voor mezelf, want hierbij deel ik graag mijn blijmakers van afgelopen week!

image

Vorige week zondag vlogen mijn liefde en ik naar Alghero. Een plaatsje aan de kust op het Italiaanse eiland Sardinië. Met een tussenstop op Milaan zetten we onze voeten ‘s middags veilig op de bodem van Alghero Airport.

image

Na een ritje met de lokale bus van een half uurtje sluiten we Ditty en Ronald weer in onze armen! Ze lagen met de Horizon op een mooi plekje in de stadshaven van Alghero. De bubbelwijn stond al koud en samen proosten we op een mooie week!

image

De eerste avond op Sardinië smullen we van de lekkere Italiaanse keuken. En daar hoort natuurlijk een gelato als toetje bij!

image

We hebben veel geluk gehad met de sterkte en hoeveelheid van de wind, want we hebben iedere dag kunnen zeilen. We wisselen ankerbaaitjes af met havens in kleine plaatsjes. Dit mooie plaatje maakte ik in Castelsardo.

image

Aan boord worden we iedere ochtend verwend met een bakje vers fruit en een kopje thee. In het zonnetje. Een heerlijk begin van de dag!

image

Een hele week zonder yoga; dat kan toch niet?! Daarom gaf ik Ditty een korte yogales op het gangpad van de boot (wiebel, wiebel) en poseerde ik voor de prachtige ondergaande zon in de boomhouding.

image

De kookkunsten van Ditty aan boord worden afgewisseld met etentjes aan wal. Deze heerlijke pizza was het laatste avondmaal in Porto Torres. Een vakantie in Italië zonder pizza, dat kan natuurlijk niet 😉 .

image

Wakker worden, bikini aan en plonsen maar! Bijna iedere ochtend zwom ik trouw 6 rondjes om de boot. Superfijn!

image

Na een flinke reisdag zijn we zaterdagavond weer thuisgekomen in ons eigen huis. Waar prachtige bloemen staan van zowel buuf Maud als van onze logé Liede! Wat een leuke thuiskomer!

One thoughtful comment

  1. Klinkt als een heerlijk uitstapje en gelukkig geen scheurbuik opgelopen dankzij die vroege verwennerij. ?Heerlijk. Natuurlijk heb je alvast geboekt voor volgend jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *