image

Travel light: op reis met alleen handbagage

Er bestaat een grote kans dat jij binnenkort op vakantie gaat. Misschien met het vliegtuig, de auto, fiets of de bus. Welke manier je ook kiest, ik weet zeker dat je meer meeneemt dan alleen een schone onderbroek en een tandenborstel. De afgelopen tripjes die ik heb gemaakt, heb ik ervoor gekozen om alleen te reizen met handbagage. Sinds de (meeste) vliegtuigmaatschappijen je flink laten betalen voor het meenemen van een extra koffer, merk ik dat samen met mij meerdere mensen alleen voor handbagage kiezen. En dat heeft veel voordelen!

A. Je hoeft niet in de rij voor de incheckbalie,
B. Je hoeft niet te wachten bij de bagageband,
C. Je kunt je bagage bij de hand houden,
D. Door minder mee te nemen wordt kledingkeuzes maken veel makkelijker en
E. Je kunt je makkelijker verplaatsen op je vakantiebestemming.

Inmiddels ben ik een beetje getraind om dat kleine koffertje in te pakken, wellicht kun je wat van mijn tips gebruiken voor jouw volgende trip.

1. Let op de afmeting en gewicht. Op de website van de vliegtuigmaatschappij waarmee je vliegt kun je precies terugvinden wat de toegestane afmetingen zijn van de handbagage die je mag meenemen. Het maximale gewicht ligt op ca. 10kg. Mocht je afmeting of gewicht te groot uitvallen, dan verdwijnt alsnog je koffertje of tas in het luik.

2. Kies voor makkelijke kledingcombinaties. Naast een bikini nam ik voor de afgelopen tripjes naar de zon alleen twee korte broekjes, shirtjes die er allemaal op passen en twee jurkjes mee. Sneakers droeg ik in het vliegtuig en een paar slippers had ik ingepakt. Waar ik een aantal jaar geleden nog ruim 20kg nodig had om een zonvakantie van 10 dagen door te brengen, red ik het nu makkelijk met mijn beperkte keuze. Maak thuis alvast setjes van de kleding, zodat je daar ook op vakantie niet meer over hoeft na te denken.

3. Gebruik alle vakken van je koffertje. De ‘geheime’ vakjes aan de voor- en achterkant zijn prima geschikt voor opladers, boekjes of andere kleine spulletjes. Vergeet ze niet te gebruiken!

4. Pak slim in. De ruimte in je tas of koffer is beperkt, het is dus een kwestie van slim inpakken. Als je in de zoekbalk van YouTube ‘Travel Light’ intypt, komen er verschillende filmpjes naar voren die precies laten zien hoe jij dat ook kunt doen. Zoals deze of deze.

5. Gebruik een klein tasje. Hierin kun je je waardevolle spullen doen zoals portemonnee, tickets en paspoort. Vaak mag je dit tasje naast je trolley gewoon mee het vliegtuig in nemen. Tref je een strenge stewardess? Dan prop je het tasje er gewoon nog in je koffertje erbij ?

6. Neem niet meer dan 1 liter vloeistof mee. Koop mini-formaatjes van je favoriete douchegel, shampoo en dagcrème. Zijn die niet te koop? Dan kun je bij de drogist lege flesjes en doosjes kopen waarin je het kunt vervoeren. Je mag maximaal 100ml per product met een maximum van 1 liter meenemen. Let er op dat je alle vloeistoffen in een afsluitbare zak doet. Door alle nare gebeurtenissen in de wereld lijken de securitychecks hierop steeds strenger te worden.

7. Stop een tas in koffer. Wanneer je op plaats van bestemming er op uit gaat trekken, is het handig om naast je koffertje ook nog een tas mee te nemen. Kies voor een lichte, opvouwbare tas, die je makkelijk er bij kunt stoppen. Deze tas kun je ook gebruiken om waardevolle spullen, tijdschriften, iPads of iPods in te stoppen, als tijdens je reis het koffertje in de bagagebak boven je hoofd zit.

8. Laat je strandlaken thuis, maar kies voor een lichtgewicht hammamdoek. Een doek die snel droogt, je goed als handdoek op het strand kunt gebruiken, maar ook om jezelf kan wikkelen als je in je bikini een ijsje wilt halen. Tegenwoordig zijn er heel veel leuke verkrijgbaar, bij bijvoorbeeld Rituals, maar ook zelfs bij Action.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *