image

Mijn 7 Day Recharge-ervaring #2

Twee weken geleden deed ik mijn allereerste detox met behulp van het 7 Day Recharge-programma. Zeven dagen werken aan focussen op prioriteiten, inzicht krijgen in eet- en leefpatronen, ontspanning, meer bewegen, eerder opstaan en gezond eten. Met dit allemaal als doel om het gevoel van energie, geluk en focus te vergroten.

Vorige week deelde ik het verslag van de eerste drie dagen. Vandaag is zijn de laatste vier aan de beurt. Mocht je het eerste verslag gemist hebben, je kunt het hier teruglezen.

Dag 4: donderdag 14 januari 2016
Onder het mom van vroeg is vroeg sta ik deze ochtend om 5.30u naast mijn bed en sluip ik naar de naastgelegen kamer waar mijn yogamatje al op mij ligt te wachten. Ook vandaag sluit ik mijn douche koud af en ontbijt met een rechargeproef maaltje. Vanavond staat er een nieuwjaarsfeestje van mijn werk op de planning. Door het feestje ga ik deze dag met de auto naar Amsterdam. Ondanks de regen en drukte blijf ik aardig kalm, zou dat een effectje zijn van de recharge week? Door de dag heen drink ik veel thee en houd me goed aan de voorschriften. Een van de andere opdrachten van deze detox is ieder uur 5 minuten pauze nemen. Dit schijnt je te helpen om meer te focussen en daardoor efficiënter te werken. Hoe graag ik dit ook zou willen inpassen in mijn werkdag, ik merk dat ik het toch niet voor elkaar krijg.

Nog iets wat ik opmerk vandaag: ik heb geen vier-uur-dip. Waarschijnlijk is mijn bloedsuikerspiegel door de aanpassingen in mijn eetpatroon ook stabieler geworden. Dat is even fijn! Na het werk rijd ik samen met collega Hanneke naar Maarssen waar het nieuwjaarsfeest plaatsvindt. Tot mijn grote vreugde is er een Indisch wok-buffet mét vega-keuzes. De wijntjes en het toetje sla ik over, maar mis het helemaal niet eigenlijk. Grappig, want anders had ik dat zeker wel genomen.

Dag 5: vrijdag 15 januari 2016
Ik start mijn vrije vrijdag weer met een fijne yogales op mijn iPad. Daarna drink ik een frambozen/banaan smoothie met kokosyoghurt en vertrek naar een sportschool in de buurt. Daar heb ik een heel leuk gesprek over de mogelijkheden om daar yogales te gaan geven! 

Bij thuiskomst bereid ik een heel lekker venkelsoepje, waar later ook mijn broer, schoonzus en vader van smullen. De speltboterhammen met humus, gegrilde paprika en sla gaan er ook gretig in!  ‘s Middags haal ik boodschappen voor komende week. Een week eerder deed ik dat ook, speciaal voor de detoxweek, waarbij ik voor mijn gevoel de halve groentenafdeling in mijn karretje had gegooid. Bij thuiskomst werd ik begroet als mevrouw Konijn…

Omdat er vanavond weer een nieuwe bijeenkomst van mijn yogaopleiding op de planning staat eet ik vroeg. Het wordt een boerenkoolstamppot, maar dan zonder spekjes en rookworst. Ik gooi er voor de variatie een paar cashewnoten en een likje mosterd door, wat het nog niet eens zo slecht maakt! De dagopdracht van vandaag gaat over hoe leuk geven is. Minimaal 3 mensen krijgen van mij een compliment, cadeau of iets anders, zonder dat ik er iets voor terug hoef. In dat kader breng ik de overgebleven stamppot met rookworst naar de buurvrouw die er erg blij mee is. Missie geslaagd!

Dag 6: zaterdag 16 januari 2016
Ook vandaag staat er weer een nieuwe yogabijeenkomst op het programma. Ik doe ‘s morgens een korte practice met mijn digitale yogajuf Femke en maak ik opnieuw een smoothie, dit keer met mango, ananas en banaan. Normaal gesproken ligt de kat binnen no time op mijn schoot als ik iets van zuivel eet, maar deze keer besloot hij na een snuffeltje aan mijn glas snel weg te gaan. Mmm.. de soya valt niet alleen bij mij, maar ook bij de kat niet in de smaak. Onze fijnproever ;-). Verder mail ik deze ochtend drie personen uit mijn nabije omgeving met de vraag of ze mij willen omschrijven in drie talenten. Ik wacht met spanning af wanneer en wat er terug zal komen. Wat een leuke opdracht!

De yogabijeenkomst van vandaag staat in het teken van lesgeven aan elkaar. Zeven minuten zonnegroeten doen, om precies te zijn. Jeejtje wat ben ik zenuwachtig zeg! Gelukkig ben ik snel aan de beurt en gaat het best goed! In de pauze tussendoor scoor ik bij het bio-winkeltje op de hoek een hele lekkere smoothie en een plakje bananencake (die geheel aan de richtlijnen voldoet!). Wat een geluk!

Als ik ‘s avonds thuiskom zit vriendlief met zijn vrienden bier te drinken op de bank. Ik ga er met mijn spaatje rood nog even bijzitten, schrijf mijn hoogtepunten van de dag op en besluit dan na een warme douche mijn bedje op te zoeken. Want ook voldoende slaap hoort bij mijn Recharge week. Gelukkig heb ik daar geen problemen mee ;-).

Dag 7: zondag 17 januari 2016
De laatste dag de 7 Day Recharge! In het mailtje wat ik ‘s morgens ontvang staat dat vandaag het thema rust is. Het is de bedoeling om iets te doen om lekker te kunnen ontspannen. Een dagje sauna of een massage bijvoorbeeld. Gelukkig word ik van yoga-en ook heel ontspannen en bewaar die massage voor een later moment. Ook heb ik een mailtje terug van een vriendin, die ik de dag eerder over de talentenopdracht had gemaild. Wouw, wat leuk om te lezen zeg. Ik raak er helemaal ontroerd van.

Voordat ik voor mijn laastste yogabijeenkomst van dit weekend naar Amsterdam vertrek reserveer ik een tafel bij een van mijn favoriete restaurantjes in Hoorn. Ook besluit ik om maandag een lekkere cappucino bij de Starbucks te halen en bestel ik spaghetti Carbonara bij de buurvrouw. Stiekem ben ik eigenlijk wel blij dat de week bijna voorbij is. Het was een mooie ervaring, maar ik merk dat mijn focus heel erg bij de voeding heeft gelegen. Hierdoor bleven de andere punten, zoals focus, meditatie, ontspanning en mindfulness, eigenlijk een beetje onderbelicht. Waarschijnlijk heeft mijn drukke agenda van afgelopen week hierbij ook niet echt een positieve bijdrage aan geleverd.

Als reflectie stel mezelf de vraag: zou ik het nog een keer doen? Mijn antwoord is ‘ja’, alleen dan met wat minder strenge aanpassingen op voedingsgebied en een week met minder activiteiten. Dan geloof ik dat ik meer aandacht aan de pijlers focus en geluk kan geven, de dingen die naar mijn mening minstens zo belangrijk zijn. Al met al ben ik weer een mooie en leuke ervaring rijker!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *