image

Mijn 7 Day Recharge-ervaring #1

Zo, het zit er op! Afgelopen week deed ik mijn allereerste detox met behulp van het 7 Day Recharge-programma. Zeven dagen werken aan focussen op prioriteiten, inzicht krijgen in eet- en leefpatronen, ontspanning, meer bewegen, eerder opstaan en gezond eten. Met dit allemaal als doel om het gevoel van energie, geluk en focus te vergroten. Je bent vast mega nieuwsgierig naar hoe mij deze week is vergaan en daarom deel ik uiteraard mijn uitgebreide verslag op Merelsflow.nl. Eerst had ik bedacht de ervaring van de hele week in één artikel te proppen, maar aangezien je dan met Pasen nog bezig bent met lezen heb ik het opgedeeld in 2 delen. Hierbij deel 1!

The day before…
Wat ben ik blij dat het doel van de 7 Day Recharge het vergroten van focus is, want die focus is op dit moment ver te zoeken. Heb ik alles in huis? Hou ik het vol? Hoe moet dat nou met dat geplande etentje? Hoe moet het sowieso met al die activiteiten die deze week in mijn agenda staan? En drie keer sporten, eerder opstaan. Kan ik dat wel? En dan opeens bedenk ik me dat de perfectionist in mij me weer aan de hand heeft meegenomen. Of beter gezegd: gesleurd. Want hoezo maak ik me druk over of ik de ‘regels’ wel goed genoeg opvolg? Ik doe dit voor mezelf, voor de ervaring, en hopelijk komt er iets moois uit voort. Ik probeer het perfecte plaatje van het resultaat een beetje los te laten en mezelf over te geven aan de ervaring.

Dag 1: maandag 11 januari 2016
Oké, daar gaan we dan, denk ik als ik ‘s morgens wakker word. Een half uur eerder, want dat is een van de opdrachten van de komende week. Ik ontbijt met de kokosyoghurt met mango die ik de avond ervoor al klaar heb gezet in de koelkast. Daarna rol ik mijn yogamatje naast mijn bed uit en volg de instructies van Femke, de yogajuf van de 7 Day Recharge, die speciaal hiervoor een yogavideo heeft gemaakt. Ook doe ik mijn eerste Recharge meditatie en merk dat ik dit een fijne start van de dag vind. Met tas vol fruit, groenten en een salade voor de lunch ga ik naar mijn werk. Als ik na twee flinke mokken kruidenthee de keuken inloop ruik ik vers gezette koffie, mmm.. Maar helaas, ook dat is even niet toegestaan.

Met een beetje hoofdpijn (de eerste ontwenningsverschijnselen denk ik?) ga ik ‘s middags naar huis, waar een Recharge-proef avondmaaltje op mij wacht. Of nou ja, nog gemaakt moet worden. Volkorenpasta met tomatensaus, en voor vriendlief nog een hamburgertje erbij. Aan het bord van hem te zien, wat nog voor de helft gevuld is, is duidelijk merkbaar dat dit niet helemaal in de smaak is gevallen.

De dagopdracht van deze eerste dag is één uur sporten. Ik kies voor een lesje Vinyasa yoga bij Nina en door deze keuze haal ook makkelijk mijn doel om na 20.30u geen telefoon/tablet/tv en computer te gebruiken. Wat mij betreft een prima eerste dag!

Dag 2: dinsdag 12 januari 2016
Vandaag mag ik weer een dagje in de winkel van De Bakker van Hoorn werken. Een heerlijke plek, met goede koffie, heerlijk brood en verrukkelijke taartjes. Helaas helaas, niet voor mij vandaag! Na een fijne yogapractice van Femke naast mijn bed en een super groene spinazie-smoothie maak ik me klaar voor een nieuwe dag. Bakje humus mee voor de lunch en voldoende fruit voor tussendoor. Dat moet vast lukken! Deze dag blijkt niet alleen mijn lichaam gedetoxt te worden, ook werd mijn emotionele gesteldheid even opgeschoond. Met tranen gaan er vast ook afvalstoffen mee naar buiten, toch?

‘s Avonds staat er een heel fijn uitje op de planning; met mijn lieve vriendin Sanne naar de sauna. Als ik de menukaart in het restaurant bestudeer blijven er maar twee dingen over die ik ‘mag’ hebben. Een tomatensoep of een salade met gegrilde groenten en geitenkaas. Aangezien kaas niet helemaal is toegestaan voelt het toch een beetje stout als ik toch voor de salade ga. Als de frietjes van Sanne haar gerecht worden geserveerd voeren we een gesprek/discussie van 10 minuten of ik nu wel of niet één patatje mag eten. Het ruikt zo lekker! Ik besluit het niet te doen, want ik weet: dan is het hek van de dam. Na wat heerlijke rondjes zwemmen, zweten en kletsen rijden we weer naar huis, een heerlijke nacht tegemoet!

Dag 3: woensdag 13 januari 2016
Omdat mijn wekker op woensdag al om 5.55u gaat besluit ik dit keer geen half uur maar 10 minuten eerder op te staan. Oké, niet helemaal volgens de ‘regels’ maar wel genoeg tijd voor de ochtendyoga naast mijn bed. Na een Recharge-proof ontbijtje stap ik weer in de trein naar Amsterdam. Helemaal fris en wakker, want de laatste minuten van mijn warme douche heb ik de kraan richting de 20 graden gedraaid. Brrr… maar het geeft een wel een verrassend verfrissend en wakker gevoel!

Volgens het bijhorende boek schijnt de derde dag de moeilijkste dag te worden. Ik ben benieuwd! Voor de dag ervoor vul ik nog even mijn scorecard in. Met de scorecard kan je ook gelijk checken welke punten je die dag wel en niet hebt gedaan. Ik ben eerlijk en geef aan dat ik dinsdag me niet helemaal aan de voedingsrichtlijnen heb gehouden (door de geitenkaas in de salade). Dat is gelijk in m’n score te zien; 8 punten van de 20… Oké, ik heb mezelf voorgenomen niet teveel te focussen op het resultaat, maar op de ervaring.

De dagopdracht van vandaag is opruimen! Snel voordat het 20.30u is kijk ik nog ‘Hij is een zij’ terug via uitzending gemist en sluit dan om 20.29u de computer af en leg mijn telefoon weg. Ook staat deze week namelijk in het teken van een digitale detox. Geen telefoon, tablet, computer en televisie na 20.30u. Het voelt bijna alsof ik daardoor zeeën van tijd over heb. Mijn kledingkast krijgt een flinke opruim- en schoonmaakbeurt en ook de huiskamer wordt niet vergeten. Dat geeft een goed gevoel zeg! Van die moeilijkste-dag-voorspelling is gelukkig niets te merken!

En dat waren de eerste 3 dagen van mijn 7 Day Recharge. Ben je benieuwd naar dag 4 t/m 7? Houd dan Merelsflow.nl in de gaten. Het artikel hierover komt binnenkort online :-).

2 comments

  1. Onwijs leuk om te lezen mereltje!
    Niet verrassend dat arn de helf van zijn pasta met tomatensaus liet staan;) haha.de hamburger ging er vast beter in!
    Echt goed hoe je de verleiding van alle lekkernijen hebt kunnen weerstaan! Nu weer lekker genieten hoor van de broodjes, kaas,koekjes vd bakker en natuurlijk de lattes!
    slaap lekker…dikke kus

  2. 7dayrecharge is voor mij echt een eye-opener. Voordat ik het programma gebruikte kwam ik uitgeput thuis en at ik het liefst zo simpel mogelijk, gevolgd door uitgestrekt voor de buis te hangen. Ik had echt geen puf meer. 7dayrecharge heeft mij echt meer energie gegeven en gelukkiger gemaakt. ‘s Avonds heb ik meer energie en in het weekend geniet ik meer met familie en vrienden. Echt een aanrader dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *