image

Foodie Friday: Alleen maar lekkers bij De Bakker van Hoorn

Oké, ik ben misschien niet helemaal objectief met mijn mening over deze heerlijke plek, maar hij moet gewoon een plaatsje krijgen in de hotspotlijst van Merelsflow.nl: De Bakker van Hoorn! Niet zomaar een bakkerij, maar een plek waar je naast alleen supervers en lekker brood ook terecht kunt voor een ontbijtje op je vrije ochtend, een goed belegde boterham als lunch of gewoon voor een kopje koffie met wat lekkers. Niet alleen ik, maar ook heel veel anderen zijn al tot de conclusie gekomen dat het echt een hele goede aanwinst is voor de stad Hoorn!

Eigenlijk vanaf het moment dat De Bakker van nog een stille wens en droom was van mijn nichtje Jantien, heeft zij mij meegenomen in het proces. Eerst stiekem, lekker kletsen en fantaseren erover, later steeds meer concreet. Ik merkte dat iedere keer als we het erover hadden gehad ik daarna weer met een big smile rondliep. Het gaf me een gevoel van euforie en trots. Niet te bedenken dat het nu écht zo is en er een prachtige zaak geopend is.

image image

De Bakker van Hoorn bevindt zich op de Kerkstraat nummer 8. Deze straat brengt je naar de restaurantjes en cafés op de Roode Steen, slijter ‘t Fust en de Scharrelslager. Vanaf het moment dat Jantien bij de mannen van de slager bekend maakte dat ze de bakkerij ging starten, zijn ze fan. Volgens mij komen ze iedere dag minimaal twee keer langs om even te koekeloeren en lekkere dingen te halen.

image image

Als je voor de winkel staat word je niet alleen door de geur van vers brood naar binnengelokt, ook het grote raam geeft je een goede blik naar binnen. Als je de winkel binnenstapt zie je dat met veel zorgvuldigheid keuzes zijn gemaakt voor mooie materialen en items die het tot een geheel maken.

image image

Het unieke van de bakkerij is dat er ook écht in het pand gebakken wordt. Het voorste gedeelte bestaat uit de toonbank, het gepresenteerde brood en is er een lange bank met vijf tafeltjes om even lekker te zitten. Daarachter volgt de bakkerij. Grote ovens, mengmachines en werkbanken vullen de ruimte. Door de glaswand die er tussen zit, kijk je zo vanuit de winkel de bakkerij in. De plek waar alle broden, croissants, plaatgebak en andere lekkernijen ambachtelijk worden gemaakt. En dat proef je! Want de liefde die bakker Cor en Jantien in de producten stoppen, daar kan geen machine tegenop.

image image

Op de menukaart vind je een assortiment om van te smullen. Goede koffie, stevige boterhammen met goed beleg, een uitgebreid ontbijtje en de keuze uit de zoete hoek. Je kunt het dus meenemen naar huis of plaatsnemen op de lange bank en genieten van het momentje voor jezelf.

image image

Jantien heeft bij het opzetten van De Bakker van Hoorn gebruik gemaakt van vier kernwaardes: eenvoud, samen, trotsmanschap en opmerkelijk. Iedere keuze die zij voor de bakkerij heeft gemaakt, voldoet aan deze waardes. Hierdoor weet ze zeker dat het altijd klopt. Maar je kan je nog zo goed voorbereiden en in de theorie bedenken, uiteindelijk is naar mijn idee de passie en het geloven in wat je doet minstens zo belangrijk.

En dat doet ze, samen met haar team! Het is een feest dat De Bakker van Hoorn er is en dat ik iedere week de mogelijkheid krijg om op dit feest aanwezig te zijn. Goed, genoeg lof. Kom je gauw een keer langs om te ervaren wat voor heerlijke plek dit is :-) ?

De Bakker van Hoorn
Kerkstraat 8
1621 CW Hoorn
www.debakkervan.nl

Dinsdag – vrijdag: 08:00 – 17:00
Zaterdag: 08:00 – 17:30
Zondag: 09:00 – 13:00

7 comments

  1. Al een paar keer heb ik deze plek voorbij zien komen op fb maar na dit stukje ga ik vandaag zeker even langs voor een lekker kopje koffie. Tnx voor de tip.

  2. Meer!!! Wat schrijf je heerlijk.
    Wordt er happy van! :) keep on the good work. En ik kom snel een keertje langs bij De bakker van Hoorn. Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *