IMG_4350

Foodie Friday: Thaise heerlijkheid bij Buriram

Als je een restaurant binnenstapt en de bediening je gelijk herkent, weet je dat je er eigenlijk te vaak komt. Sinds ik deze plek ontdekt hebt ben ik er al ontelbaar keer geweest, zó lekker! Thai Restaurant Buriram aan de Vismarkt in Hoorn, daar gaat het over. Wat mij betreft het beste restaurant in Hoorn waar je naast heerlijk Thais kan eten, de rekening vaak ook nog erg meevalt. Een plek die zeker niet ongedeeld mag blijven en ik heel graag op deze Foodie Friday met je wil delen.

De Vismarkt ligt eigenlijk een beetje aan de buitenrand van het stadscentrum van Hoorn. Het is een straat die je echt moet weten, je loopt er namelijk niet zo langs. Een aantal jaar geleden las ik een recensie in de regionale krant over dit Thai restaurant. Van de kritische journalist kreeg het restaurant een hoog cijfer, dat beloofde veel goeds. Eigenwijs als ik ben wil ik het dan zelf ook graag ‘testen’ om te kunnen beoordelen of het waardeoordeel met die van mij overeen komt. En wat ben ik blij dat ik dat toen heb gedaan; Buriram staat heel hoog in mijn favorietenlijstje!

IMG_4340 IMG_4338

Mocht je van plan zijn binnenkort ook deze fijne Thai te bezoeken, dan kan ik je van harte adviseren om een tafel te reserveren. Het smalle pand geeft ruimte aan maximaal 36 personen en is vaak op vrijdag, zaterdag en zondag compleet gevuld. Het komt regelmatig voor dat er mensen die niet gereserveerd hebben, het pand moeten verlaten zonder heerlijke Thaise maaltijd in hun buik, zonde!

IMG_4339IMG_4341

Wat binnen opvalt is de grote muurschildering van een Thai rijstveld. Deze schildering en het lekkere eten hebben er mede voor gezorgd dat mijn liefde en ik vorig jaar naar Thailand op reis zijn geweest. Ik weet nog goed dat ik al genietend van het eten wegdroomde van deze vakantie.

IMG_4342IMG_4343

Op de menukaart vind je een ruime keuze aan voor-, hoofd- en nagerechten. Stiekem kies ik bijna altijd voor de kiploempia’s vooraf, gewoon omdat ik ze zo lekker vind, maar ik geloof zeker dat de viskoekjes, salades en soepen net zo lekker zijn. Vriendlief heeft ook zijn favorieten en zweert bij de varkenshaassaté met goddelijke pindasaus!
Als hoofdgerecht is er keuze uit kip, eend, vis, garnalen, rund- of varkensvlees met verschillende bereidingswijzen en curries, maar ook aan de vegetariërs onder ons wordt gedacht. Vergeet ook de Thai biertjes niet, die maken het geheel compleet!

IMG_4345 IMG_4344

Ook weer bij deze keuze van het hoofdgerecht val ik vaak in herhaling: kip met verse mango en cashewnoten. Soms wil ik nog weleens switchen, maar ik kom toch vaak weer terug bij deze favoriet. Bij alle gerechten wordt standaard witte rijst geserveerd, opgediend uit een prachtige Thai schaal. Maar omdat ik thuis ook witte rijst kan maken, kies ik altijd voor de gebakken rijst met groenten en ei, wat mij betreft een aanrader!

IMG_4346 IMG_4347

Over het algemeen ben ik niet echt een toetjes-liefhebber, zonde van de lekkere smaak in mijn mond van het hoofdgerecht, maar ook omdat het er bij niet meer bij zal passen. Mocht je ruimte willen bewaren voor het toetje, waar ongetwijfeld ook weer genoeg lekkere keuze in zal zijn, mag je gewoon vragen om een doggybag. Lekker, als lunch voor de volgende dag.

Mocht je opzoek zijn naar een heerlijk en betaalbaar restaurant in Hoorn, dan kan ik je Buriram zeker aanraden. Wel even reserveren van te voren, maar dat is zo gedaan via de website, telefoon of een e-mailbericht. En als je dan bent geweest naar aanleiding van deze Foodie Friday laat je dan even weten hoe je het vond? Ik wens je alvast eet smakelijk!

Thai Restaurant Buriram
Vismarkt 1
1621 AX Hoorn
0229 270090
www.buriram.nl

One thoughtful comment

  1. Als we nu geen korting krijgen weet ik het ook niet meer ! En je had moeten vertellen dat als je buriram hoorn googled op afbeeldingen dat je dan ons ziet haha :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *