IMG_3958

Foodie Friday: lunchen bij De Zwarte Olifant

Het blijkt al vanaf januari te bestaan zonder dat ik het wist, dat is toch gek? Afgelopen zaterdag heb ik kennis gemaakt met een nieuwe lievelingsplek om te ontbijten en lunchen in Hoorn: De Zwarte Olifant. In de subtitel van De Zwarte Olifant staat dat het een hotel is zonder kamers. Je kunt er namelijk de hele dag terecht voor onder andere ontbijt, lunch, diner en koffie, maar daarnaast wordt de ruimte ook gebruikt voor workshops en events. Eigenlijk een alles-in-één plek, eentje die ik na mijn bezoek heb mogen toevoegen aan mijn favorietenlijstje!

Mijn bezoek bestond uit een lunchafspraak met mijn nichtje Jantien om weer even goed bij te kletsen over alle ontwikkelingen die de afgelopen tijd zijn geweest. We settelde ons op het houten bankje tegen de muur.

IMG_3965 IMG_3964

De ruimte heeft een stoer uiterlijk, het blijkt een oude houtzagerij te zijn geweest, vertelt de serveerster ons later. Een combinatie van stoere houten tafels, vintage meubels, gezellige kaarsjes en leuke zitjes waar je kunt genieten van het lekkers wat ze er serveren.

IMG_3966 IMG_3959

Na een blik op de menukaart met teveel lekkere keuze, kozen we voor de lunchtip van de dag: quesedilla’s met geitenkaas, salami en quacamole én de Oosterse tosti met curry, kaas en rode ui. Alles ging tot de laatste kruimel op!

IMG_3968 IMG_3967

Als zoete afsluiter deelden we de Thaise cheesecake met mango, kokosmelk en gember. Hierbij dronk ik de huismix: vlierbloesemlimo met munt, citroen en bruisend water. Ook weer zo’n goede keuze!

IMG_3961 IMG_3962

De meiden van de bediening zijn vriendelijk, behulpzaam en enthousiast, iets wat ik altijd erg waardeer. Al met al een goede tip voor als je in Hoorn bent en lekker wilt ontbijten/lunchen/koffie wilt drinken in een leuke setting mét lekker eten en drinken. Misschien snap je na het lezen hiervan en het zien van de foto’s waarom deze plek een plaatsje heeft gekregen op mijn favorietenlijstje :)!

De Zwarte Olifant
Nieuwe Noord 10
1621 EN Hoorn
www.zwarteolifant.nl

8 comments

  1. Super leuk artikel! En ik krijg er zeker zin in om deze hapjes zelf ook te proeven. Goed om te plaatsen, zulke adresjes zijn altijd welkom ? Dank je ….

  2. Hoi Merel!
    Gezellig dat jullie er waren die dag en zo tevreden waren. Daar doen we het voor! En wat leuk dat je deze blog over ons hebt geschreven!

    Tot de volgende keer!
    Groetjes, Myra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *