IMG_3431

Foodie Friday: Burgers in Hoorn

Wanneer ik geen zin heb om te koken en zwicht voor een makkelijke maaltijd, vind het ik het wel belangrijk dat dit dan ook écht lekker is. De hamburgers van de grote gele M heb ik al heel lang niet meer in m’n maag gehad en dat is maar beter ook, want naar mijn mening smaken die naar karton.

Gelukkig kwam er in augustus 2013 een heel goed alternatief voor die kartonnen hamburgers, want toen opende Burgers in Hoorn haar deuren. Sindsdien ben ik fan. Bij het opstarten van Merelsflow.nl wist ik al dat ik deze heerlijke plek met jullie moest delen. Dus bij deze!

IMG_3436

Burgers is gelegen is de binnenstad van Hoorn. De oprichter van deze leuke tent is geïnspireerd geraakt door een bezoek aan New York. Daar kwam daar een klein pandje tegen, waarvoor een hele lang rij stond. Dit was vooral bijzonder omdat het een normaal uitziend restaurant was. Toen hij aan een wachtende vroeg wat er precies aan de hand was, vertelde de man hem dat ze in de rij stonden voor de beste hamburger van New York. Dat wilde hij natuurlijk ook wel uitproberen. Terug in Nederland begon zijn zoektocht naar een soortgelijk concept en gelukkig is deze zoektocht uitgemond in een hele fijne burger-zaak in Hoorn.

IMG_3432

Door te werken met goede ingrediënten, die ook nog eens biologisch zijn, zijn smaakmakers en andere toevoegingen niet nodig om een goede smaak te geven. Stevige broodjes, eerlijk en puur vlees, zelfgemaakte saus, allemaal even smaakvol. En dan over de skin-on-fries nog niet te spreken! Gelukkig is er voor de vegetariërs of ik-hou-niet-zo-van-rundvlees-mensen ook voldoende keuze. Lamsvlees, kip, noten- of falafelburger; het is allemaal mogelijk.

IMG_3433

Laatst was het weer tijd voor een makkelijke hap en belande ik op een krukje bij Burgers. Deze keer koos ik een Burgers-burger van 100% rundvlees en een portie friet met mayo. Het Budweisertje erbij maakte het feest compleet.

IMG_3434

Eenmaal besteld nemen we plaats in het eetgedeelte wat achterin de smalle zaak ligt. We krijgen een ‘zoemer’ die gaat trillen als het maaltje klaar is, zodat je het zelf kan ophalen bij het pick-up punt. Na ongeveer 10 minuten kunnen we onze bestelling ophalen. Het desembroodje is belegd met wat salade, tomaat, augurk en de zelfgemaakte saus, waarop de 150g wegende burger ligt.

IMG_3437

 

Ik kan je vertellen, er bleef geen kruimel over, zo lekker! Een echt aanrader dus. Voor een goede burger op je brakke zondag of gewoon als traktatie op een doordeweekse dag. Ik ben fan!

IMG_3370

Burgers
Kerkstraat 5
1621 CW Hoorn
www.burgers-hoorn.nl

One thoughtful comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *